کتاب رستاخیز جان ،کتاب هفتم ازمجموعه آثار شهید مرتضی آوینی است

که نشر ساقی منتشر کرده که در آن مقالاتی که در سال‌های 1368 تا 1371در حوزه هنر، ادبیات و فرهنگ در مطبوعات به چاب رسیده بود، گزینش شده است.

برای هر فرد مسلمان انقلابی متعهد لازم است که نسبیت اسلام و انقلاب اسلامی را در حوزه‌های گوناگون اجتماعی، ی، فرهنگی و حتی هنر بداند تا بتواند در برابر دوست و دوشمن موضع مناسب و صحیحی را اتخاذ کند.

کتاب رستاخیز جان، کتاب هفتم از مجموعه آثار شهید مرتضی آوینی است که نشر ساقی منتشر کرده که در آن مقالاتی که در سال‌های 1368 تا 1371در حوزه هنر، ادبیات و فرهنگ در مطبوعات به چاب رسیده بود، گزینش شده است.

مقالاتی با عنوان ادبیات آزاد یا متعهد؟، رمان و انقلاب اسلامی، آزادی قلم، رستاخیز جسم و رستاخیز جان و زبان و فضا در بخش اول کتاب و مقالاتی با عنوان یادداشتی نا تمام در باب هویت و حقیقت انسان، چرا روشنفکران مورد اتهام هستند؟ و فرهنگ یا فرهنگ توسعه در بخش دوم کتاب نگاشته شده است.

.

شهید آوینی مقاله رمان و انقلاب اسلامی را در بررسی سخن میلان درا، رمان نویس چک مقیم فرانسه که می‌گوید: رمان ماهیتا در جست‌وجوی کشف معمای من» است، نگاشته و در این مقاله  نویسنده با بیان تفاوت من اسلامی با من دنیای غرب تنها طریق تحول رمان را در تحول این من می‌داند.

استناد آزادی به قلم نه صاحبان قلم که اینان اهل اراده و اختیار هستند، بیانگر صفتی از اوصاف عالم جدید به نام اصالت ابزار است و به نظر نویسنده در مقاله آزادی قلم این نسبت دهی از روی صدفه نیست و در بخشی از این مقاله آمده است:

.و شاید بزرگ‌ترین دسایس ابلیس اکبر در این‌جا رخ می‌کند که زبان که باید خانه حقیقت و راهبر به آن باشد خود حجاب حقیقت و رهزن آن می‌شود. چه جانی باید کند تا از سیطره فرهنگ ضلالتی که در زبان رسانه‌ای نهفته است رها شد! . اما فرهنگ غرب نه تنها با وضع الفاظی جدید که صورت متبدل همان فرهنگ هستند به میدان می‌آید بلکه در الفاظ زبان‌ةای دیگر نیز به تناسب استعداد، روح خویش را می‌دمد

در نقد و بررسی مقاله خط فارسی و عصر فضا مقاله زبان و فضا از سوی نویسنده نگاشته  شده است.

شهید آوینی به سه پرسش سنت چیست؟ تفکر چیست و نسبت سنت و تفکر چیست؟ آیا در اصل وجود انسان نمی‌توان دلالت‌هایی به آن‌که چگونه باید زندگی کند پیدا کرد؟ در مقاله یادداشتی ناتمام در باب هویت و حقیقت انسان پاسخ داده است.

حقیقت تهاجم فرهنگی، تفاوت تحقیق و پژوهش، آغاز تهاجم فرهنگی، تهاجم فرهنگی و ریشه‌های آن، ماهیت انقلاب اسلامی، اومانیسم به عنوان قبله تفکر غربی، انسان از دیدگاه تفکر دینی، ویژگی انسان در تفکر غربی، توجه غرب به عقل جزوی، ماده، جسم و زمین، تاثیر ژذیری تمدن غرب از یونان و روم، تبیین ولایت فقیه، روشنفکران به عنوان ابزار تهاجم فرهنگی و حقیقت و ریشه‌های فرهنگی یک قوم از جمله مباحثی است که در مقاله چرا روشنفکران مورد اتهام هستند؟ مخاطب با آن آشنا می‌شود.

دو مقاله فرهنگ یا فرهنگ توسعه؟ و تکرار مکررات در قالب گفت‌وگو تنظیم شده که مقاله اول حول فرهنگ و سخن وزیر ارشاد وقت است و همچنین مقاله ویدئو در برابر رستاخیز تاریخی انسان گفت‌وگو و سؤالاتی است که در موضوع وئدیو از شهید آوینی پرسیده شده است.

آخرین مقاله کتاب با عنوان منشور تجدید عهد هنر خطاب به هنرمندان دغدغه دار معاد و مرگ در انتظار موعود است که مطالبه رهبر کبیر انقلاب اسلامی از هنرمندان را تبیین و از غربت ولی خدا در بین این جمعیت هم انتقاد صورت می‌گیرد.

شهید مرتضی آوینی در این سیزده مقاله همچون دیگر نوشته‌هایش خروج از سیطره فرهنگ غرب و استقلال فکری تاکید و انقلاب اسلامی را یک حرکتی غیر متعارف جهانی و همانند حکومت مدینه پیامبر اکرم(ص) معرفی می‌کند.

ادامه مطلب


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها